Minden bejegyzés elejére

Minden bejegyzéscím elé képzeljétek ezt: You must...

2014. augusztus 30., szombat

Watch it: 17 Again (Megint 17)

Sziasztok!
Itt vagyok, bár elég kétséges volt, hogy ma tudok-e részt hozni, mert délelőtt nem ment a net. De mégis tudtam... :)



A Megint 17 című filmet a családommal néztem meg idén télen. Annyira nem egy nagy műalkotás, de az alapötlet jó volt, és mivel kértétek, hogy írjak erről, megteszem.

- A sztori:

Mike O'Donnell-t sikeres emberként ismerte meg a világ. Fiatalon lehetősége lett volna egy hatalmas sportkarrierre, és egy egyetemi ösztöndíjra, de ő ezek helyett a szerelmet választotta, és feleségül vette Scarlett-et.  2 gyerekük született, Maggie és Alex.
Mike azonban nem ismeri a gyerekei igazi énjét, és 20 év elteltével a feleségével is eltávolodtak egymástól. Eldöntötték, hogy elválnak, Mike a barátjához költözik.
Azonban találkozik egy fura öregemberrel, és másnap úgy ébred, hogy megint 17 éves. Mi ez az egész, és hogyan változhatna vissza? A tárgyalás napjáig meg kell találnia a megoldást. Addig is, gimibe kell járnia, egy osztályba a saját gyerekeivel...
A film plakátja
- Főszereplők:
 - Mike:

Sikeres, gazdag és hősszerelmes típus, hiszen otthagyott mindent a lányért. Azonban úgy tűnik, hogy nem igazán sikerült mintaférjnek és apának lennie. Scarlett-et még mindig szereti, de nincs esély... ekkor jön a csoda.
Az idősebb Mike-ot Matthew Perry játssza, a fiatalt Zac Efron.
Mike megpróbálja a legjobbat kihozni a helyzetből. Ha már örökre így marad, megszerzi az ösztöndíjat, hiszen még mindig profi kosaras.
Mike így és úgy
A fiatalodással esélyt kap arra, hogy megismerje a gyerekeit, és saját magát. Arra, hogy rájöjjön, mi az, ami fontos, mi az, ami nem...

- Mellékszereplők:
 - Scarlett:

Mike felesége, aki már nem lát semmit a férjében. Eltávolodtak egymástól, ezért válni akar.
Mikor a fiatal Mike felbukkan, nagyon meglepődik, hiszen még élénken emlékszik arra, hogy milyen volt a férje 17 évesen. A srácnak, hogy ne lepleződjön le, azt kell hazudnia, hogy a haverja fia. (Mármint, a felnőtt haverjáé, akinél lakik.)
Scarlett-nek egyre rokonszenvesebb a fiatal fiú, de mégis! Ki az, aki a válás előtt viszonyt kezdene egy kiskorúval? Scarlett eltaszítja magától, ami Mike-nak elég rosszul esik.

Scarlett

Scarlett szerepében Leslie Mann-t láthatjuk, aki a Csajok bosszúja című filmben Kate-et, a hisztis feleséget játszotta. (Amúgy nem ismertem fel...)

- Ned Freedman:

Mike legjobb haverja, azt is megengedi, hogy Mike nála lakjon.
Mikor Mike átváltozik, nagyon kiborul, betörőnek hiszi, és elég nehezen békél meg a helyzettel, hogy a barátja hirtelen megfiatalodott.
Ennek ellenére vállalja, hogy az apjának adja ki magát. A beíratáskor megtetszik neki az iskola igazgatónője, és mindent megtesz, hogy megszerezze.
Ned
- Maggie és Alex:

Mike gyerekei. Az apjuk nem nagyon törődött velük, ezért eléggé ellenszenvesnek találják őt.
Maggie-nek pasija van, de ezt nem tudják otthon. Stan ráadásul kosaras, és a suliban a menő, de bunkó srácok közé tartozik, ráadásul kíméletlenül kihasználja a lányt.
Maggie és Stan

Mike-nak rá kell ébresztenie a lányát, hogy nem a megfelelő fiúval jár. Maggie furcsállja, hogy egy idegen srác mondja meg neki a tutit, és nem igazán törődik vele. Aztán igen, de nem úgy, ahogy Mike akarta volna.... (nem lövöm le a poént)
Alex egy visszahúzódó, szerény srác. Szeretne ő is kosarazni, de nem mer indulni a válogatáson, mert tudja, hogy kinevetnék. Különben is folyton szívatják. Mike-nak fel kell karolnia szerencsétlen fiát, és mivel ő is profi a kosárra dobásban, mutat neki egy-két trükköt...
Alex
A fiút amúgy Sterling Knight játssza. Őt se ismertem meg... :D



- Az egészről:

Igen, jól láttad, hogy 1 főszereplő van. Ugyanis ez a film egyetlen személyre koncentrál, a többiek csak mellékesek. A film Mike személyiségfejlődését követi végig, ezért nevezhetjük lélektani filmnek. Tessék, gyúrunk a sulira, tudok még pár ilyen kifejezést! :D
A mű tulajdonképpen egy kedves bemutatása annak, hogy mindig van második esély... a kérdés csak az, hogy élsz-e vele.




Na, ez most hosszú lett. Bár nem annyira, mint a Leiner Laurás, de megteszi. (Az amúgy fölülmúlhatatlan... vagy majd egyszer...)
Holnap is jövök, legalábbis úgy tervezem.
Pá,
Blogger-girl (most majdnem leírtam a nevemet, de az szigorúan titkos... :D )







2 megjegyzés:

  1. Nekem ez a film nagyon tetszett, már régebben láttam. Bár nem a kedvencem. Várom a kövi posztot.
    Xxx,Lia

    VálaszTörlés