Minden bejegyzés elejére

Minden bejegyzéscím elé képzeljétek ezt: You must...

2014. július 19., szombat

Watch it: Once upon a time

Sziasztok!
Igen, tudom, régen volt rész. De, most itt az új. :)
Ez az egyetlen sorozat, amit nézek, és úgy gondoltam, hogy erről nektek is tudnotok kell.




A sztori:

A mesék szereplői a gonosz királynő átka miatt átkerültek a mi világunkba. Egy kis városban, Storybrook-ban élnek. Nem emlékeznek arra, hogy kik ők valójában. Azt hiszik, hogy ők is átlagos, amerikai polgárok. Regina, a királynő a polgármesterük. Egyedül Regina és Mr. Gold (Zörgőfürge)  tudják az igazságot. Mr. Gold tud valamit, amit Regina nem. Hófehérke lánya, Emma, a 28. születésnapján visszatér, hogy megmentse a meselényeket... és ezzel megkezdődik a végső harc...
A sorozat plakátja
Főszereplők:
- Emma:

Hófehérke lánya. Nem tudja, hogy ki ő, azt hiszi, hogy egyszerű árva gyerek, akit elhagytak a szülei. Óvadékügynökként dolgozik, ameddig a 28. születésnapján érte nem jön egy kisfiú, Henry. (Henry Regina örökbefogadott gyereke...) Emma-nak van egy titka. 18 évesen született egy gyereke, akit azonnal örökbe adott. Kiderül, hogy ez a gyerek, nem más, mint Henry... Emma elmegy Henry-vel, és úgy dönt, marad egy kicsit. Ezzel kezdődnek a bonyodalmak.
Emma Swan
Emma nem hisz a mesékben. Azt hiszi, hogy ezek csak a fantázia szüleményei. Ő testesíti meg a sorozatban a realista, mindenben kételkedő embereket. Azonban, rá kell ébrednie, hogy hinni KELL, mert az élet nem olyan, mint amilyennek látszik...
Nagyon bátor és kemény, legalábbis ennek mutatja magát. Azonban legbelül nagyon érzékeny. A szüleiről semmit nem tud, és a család témától a hideg futkos a hátán.
Ő mindenki megmentője, a remény a mesehősök számára.

- Regina:

A gonosz királynő. Gyűlölte Hófehérkét, ezért elátkozta az egész világot, Hófehérke esküvője napján. Nem tudott Emma-ról, ameddig a lány fel nem bukkant.
Az elején gonosz, lelketlen nőnek látjuk, de ahogy egyre több szálat bontanak ki az írók, egyre több dolgot tudnunk meg róla, és változik a véleményünk. Ő a legellentmondásosabb szereplő a történetben Mr. Gold mellett. Nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy ő akkor most ördögien gonosz, vagy csak a sorsa miatt megkeseredett bosszúálló...
Regina
Okos, és nagyon ravasz, a legtöbb áldozatába hátulról döfi azt a bizonyos kést. :P
Henry a legfontosabb dolog az életében, érte megtenne bármit. Emma-t az érkezése óta utálja, mert fél, hogy elveszi tőle a fiát. A félelme nem alaptalan, mert Henry retteg tőle, és bármit megtenne, hogy elmehessen a közeléből...


- Hófehérke:


A mese főszereplője, tulajdonképpen minden miatta van. Okos, szép, és jóval több annál, mint amit a Disney verzió sugall. Vadászik, egyedül él az erdőben, öl, gyilkol... mint egy női Robin Hood.
Regina-t kiskora óta ismeri, és egy gyerekkorában elkövetett baklövés pecsételte meg kettejük kapcsolatát. Akkora ellentétek húzódnak közöttük, hogy úgy tűnik, esély sincs a békülésre, és az esetleges együttes visszatérésre a mesevilágba. (mert ez a cél...) Vagy az egyik, vagy a másik, de tuti, hogy meghal.
Hófehérke

Az elátkozott világban ő a városka tanítónője. A neve Mary Margaret Blanchard. (A vezetékneve utal az karakterére, mert franciául a fehér: Blanche.) Itt teljesen elfelejtette a céljait (a herceg, a gyerek) és behódolt Regina-nak. Persze, amint megtörik az átok, minden megváltozik...

- James:

Hófehérke hercege. Bátor, kitartó harcos. Éveket (?) küzdött, keresett,harcolt, amíg megtalálta Hófehérkét, mert Regina mindig elszakította őket egymástól. Végre megtalálja, összeházasodnak, útban a gyerek. (Akiről egyébként azt hiszi, hogy fiú lesz...) Erre jön Regina, elátkozza az egész világot, és ők arra se emlékeznek, hogy valaha ismerték egymást.
James
(Ja, azt nem mondtam el, hogy Emma hogyan menekült meg. Emma még az átok lecsapása előtt született meg. Egy varázsszekrényen keresztül átküldték ebbe a világba, így megmenekült az átoktól.)
James az átok lecsapása óta kómában fekszik a kórházban. A változásra, Emma megmentő létére abból is következtetni lehet, hogy James felébred...


Az egészről:

 Egy epizód 45 perces. Párhuzamosan fut a mese-valóság szál, egyszerre vagyunk a jelenben és a múltban.
A sorozatról nem lehet tudni, hogy hány évados. Most forgatják a 4.-et. Amerikában már lement az 1. 3 évad, itthon még csak 2. Nem tudjuk, hogy mikor kezdik adni a 3. évadot, de szó volt róla, hogy az alacsony nézettség miatt nem is adják le. (NEEE!!!)
Ha nem láttál eddig 1 részt se, és kíváncsi vagy rá, akkor az M2-n, vasárnap este 20:15-kor nézheted meg. Most ismétlik az 1. évadot. Sajnos, múlt héten kezdték, a lemaradást itt tudod pótolni: http://onceuponseries.gportal.hu/ (Itt megtalálod az eddig részeket. A 3. évad részei is megvannak, felirattal.)



Remélem sikerült kedvet csinálnom ehhez a sorozathoz, mert úgy mutatja be a mesék világát, olyan csavarokkal, amikről eddig álmodni se mertünk... izgalmas, izgulós, tele van "nem hiszem el" pillanatokkal, és mindig a legnagyobb megdöbbenés közepette ér véget a rész, hogy szegény néző izgulhasson egy hétig. :D
Hamarosan jelentkezem megint!
Addig is pá:
én















4 megjegyzés:

  1. Holnap belenézek ebbe a sorozatba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök,hogy sikerült kedvet csinálnom hozzá. :)

      Törlés
    2. Megnéztem és nagyon jó. Mostantól nézni fogom.Más sorozatot nem szoktál nézni?Köszi hogy írtál erről a sorozatról :-) Kövi?

      Törlés
    3. Örülök,hogy tetszett, és szívesen. :)
      A következő ma/holnap,attól függ,hogy mikor fejezem be.
      Más sorozatokat nem nagyon nézek, ez is csak azért ragadta meg a figyelmemet,mert kicsiként imádtam a meséket, és olvastam a sorozatról egy ajánlót,amiben azt írták,hogy a mesék újraértelmezése lesz, és kíváncsi lettem. Aztán ott ragadtam a képernyő előtt... :)

      Törlés